Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos, kolbászos burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 evőkanál zsír
  • só
  • bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál tárkony
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál ecet

Elkészítése

Kevés felforrósított zsiradékbon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd sót, borsot, pirospaprikát adunk hozzá és felöntjük fél liter vízzel.

Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt és a zöldségeket. Félkészre főzzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk és hozzáadjuk a tárkonyt és a megmosott, kockákra vágott krumplit.

Amikor a krumpli megpuhult, akkor behabarjuk a levest.

A tejfölt a liszttel simára keverjük és a levesbe öntjük, jól összekeverjük és ecettel ízesítve összeforraljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-kolbaszos-burgonyaleves/