Elkészítése
A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük kevés vízzel és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot is, majd sóval, borssal, babérlevéllel és tárkonnyal ízesítjük.
Takarék lángon lefedve főzni kezdjük.
A burgonyát és a répákat megtisztítjuk és feldaraboljuk. A zöldbabot ízlés szerinti darabokra vágjuk.
Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot és a répákat, felengedjük kb 1,5 liter vízzel, majd a majoránnával és köménnyel ízesítjük.
Kb 15 perc múlva hozzáadjuk a burgonyát és teljes puhulásig főzzük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk. Újraforraljuk és bőven megszórjuk felaprított friss petrezselyemmel.
Végül pár csepp ecettel pikánsra ízesítjük.

