Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos palócleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 ml olaj
  • 40 dkg sertéslapocka
  • fűszerpaprika
  • 1 darab zöld húsú paprika
  • 1 darab paradicsom
  • só
  • bors
  • 2 darab babérlevél
  • tárkony
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 50 dkg zöldbab
  • majoránna
  • csipet őrölt kömény
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 csepp ecet

Elkészítése

A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpirítjuk.

Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük kevés vízzel és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot is, majd sóval, borssal, babérlevéllel és tárkonnyal ízesítjük.

Takarék lángon lefedve főzni kezdjük.

A burgonyát és a répákat megtisztítjuk és feldaraboljuk. A zöldbabot ízlés szerinti darabokra vágjuk.

Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot és a répákat, felengedjük kb 1,5 liter vízzel, majd a majoránnával és köménnyel ízesítjük.

Kb 15 perc múlva hozzáadjuk a burgonyát és teljes puhulásig főzzük.

A tejfölt kikeverjük a liszttel és hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk. Újraforraljuk és bőven megszórjuk felaprított friss petrezselyemmel.

Végül pár csepp ecettel pikánsra ízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-palocleves-2/