Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos palócleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg sertéslapocka
  • 4 darab krumpli
  • 2 marék zöldbab
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 darab babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika (ízlés szerint)
  • köménymag
  • tárkony
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst nagyobb kockákra vágtam.

A felaprított hagymát megfonnyasztottam az olajon, hozzátettem a húst és nagy lángon pirítottam néhány percig.

Aztán megszórtam pirospaprikával, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a köménymagot, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt, saját levében puhára pároltam (ha elfőtte a levét, pótoljuk vízzel).

Amikor a hús puha lett, hozzáadtam a kockára vágott krumplit, a zöldbabot, karikára szelt répákat, felengedtem 2-3 l vízzel (amennyi levest szeretnénk), a tárkonnyal és puhára főztem mindent.

Ezután a liszttel elkevert tejföllel behabartam a levest. Végül csipetkét készítettem, a nálunk elmaradhatatlan nagytésztával.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-palocleves-3/