Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos pulykaraguleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg pulykamell
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg gomba
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg eperszalag tészta
  • 0,2 dl olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl habtejszín
  • 2 dkg liszt
  • 1,5 liter húsleves alaplé
  • só
  • fehér bors
  • tárkonyecet

Elkészítése

Az olajban üvegesre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárga és fehérrépát, átforgatjuk és rátesszük az apró kockára vágott pulykamellet és a fűszereket.

Az alaplével felöntjük, ha szükséges vizet is adatunk hozzá. Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, zöldborsót.

Mikor félig megfőttek a zöldségek és a hús, akkor hozzáadjuk a tésztát.

Tejfölös-tejszínes-lisztes habarást készítünk, amit a forrásban lévő leveshez öntünk folyamatos keverés mellett.

A végén tárkonyecettel ízesítjük, ízlés szerint.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-pulykaraguleves/