Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Megmossuk a pulykaszárnyat, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforr a habot leszedjük, sózzuk, hozzáadjuk a hagymát és kis lángon főzzük. Közben megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk. Egy serpenyőben az olívaolajon és vajon megdinszteljük a sárgarépát, petrezselymet és a zellert, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a petrezselyemzöldet, amikor félig megpuhultak a zöldségek rászórjuk a tönkölylisztet (vagy zabpehelyliszt) és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2021.01.16.

Hozzávalók

Elkészítése

Megmossuk a pulykaszárnyat, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforr a habot leszedjük, sózzuk, hozzáadjuk a hagymát és kis lángon főzzük.

Közben megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk. Egy serpenyőben az olívaolajon és vajon megdinszteljük a sárgarépát, petrezselymet és a zellert, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a petrezselyemzöldet, amikor félig megpuhultak a zöldségek rászórjuk a tönkölylisztet (vagy zabpehelyliszt) és elkeverjük, majd 2 dl hideg vízzel felengedjük, jól elkeverjük és kiforraljuk.

Amikor majdnem megpuhult a szárny (ez kb 30-35 perc volt) hozzáadjuk a serpenyőből a zöldségeket, beletesszük a feldarabolt karfiolt, zöldborsót, paprikát, paradicsomot,mirelit vargányát. Együtt főzzük tovább, majd hozzáadjuk a végén az apróra vágott ecetes tárkonyt.

Egy tálba öntjük a tejszínt, hígítjuk egy merőkanálnyi levessel elkavarjuk, majd beöntjük a levesünkbe és felforraljuk. Ha szükséges utánízesítünk. Tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is