Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos pulykaszárnyleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab pulykaszárny
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0,5 darab zellergumó
  • 1,5 dl zöldborsó
  • 10 darab karfiolrózsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szelet paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 5 szelet mirelit vargánya vagy más gomba, ami van
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • ecetben, sóban eltett tárkony (egy evőkanálnyi apróra vágva)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 1 evőkanál zabpehely vagy tönkölybúza liszt
  • 1,5 dl zsírszegény tejszín
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítése

Megmossuk a pulykaszárnyat, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforr a habot leszedjük, sózzuk, hozzáadjuk a hagymát és kis lángon főzzük.

Közben megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk. Egy serpenyőben az olívaolajon és vajon megdinszteljük a sárgarépát, petrezselymet és a zellert, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a petrezselyemzöldet, amikor félig megpuhultak a zöldségek rászórjuk a tönkölylisztet (vagy zabpehelyliszt) és elkeverjük, majd 2 dl hideg vízzel felengedjük, jól elkeverjük és kiforraljuk.

Amikor majdnem megpuhult a szárny (ez kb 30-35 perc volt) hozzáadjuk a serpenyőből a zöldségeket, beletesszük a feldarabolt karfiolt, zöldborsót, paprikát, paradicsomot,mirelit vargányát. Együtt főzzük tovább, majd hozzáadjuk a végén az apróra vágott ecetes tárkonyt.

Egy tálba öntjük a tejszínt, hígítjuk egy merőkanálnyi levessel elkavarjuk, majd beöntjük a levesünkbe és felforraljuk. Ha szükséges utánízesítünk. Tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-pulykaszarnyleves/