Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Tárkonyos raguleves petrezselymes krumpligombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Leveshez: 60 dkg sertéshús 3 közepes sárgarépa 2 közepes fehérrépa 1 közepes vöröshagyma só ízlés szerint bors ízlés szerint 2 tk fűszerpaprika 2 l víz 5 ek napraforgóolaj 1 kk tárkony 2 dl tejföl 2 csapott ek finomliszt Krumpligombóchoz: 20 dkg burgonya 3 csapott ek finomliszt 1 tojás 1 csokor petrezselyem Elkészítése: Leves készítése: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2016.01.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

Leveshez:

  • 60 dkg sertéshús
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 l víz
  • 5 ek napraforgóolaj
  • 1 kk tárkony
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek finomliszt

Krumpligombóchoz:

  • 20 dkg burgonya
  • 3 csapott ek finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem


Elkészítése:

Leves készítése:

A húst megmossuk és felkockázzuk.

A vöröshagymát megpucoljuk és apróra kockázzuk. Egy lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzátesszük a húst. Felöntjük vízzel, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük. Ha a hús már félig puha, hozzáadjuk a felkarikázott répát és fehérrépát.

Krumpligombóc készítése:

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, és kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, krumplinyomóval (vagy villával) összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tojást, a lisztet és az aprított petrezselymet. Vizes kézzel gombócokat formázunk.

 

Amikor a levesben már a hús és a répa is puha, beletesszük a levesbe a gombócokat.

A tejfölt kikeverjük a liszttel, merjünk hozzá a forró levesből, ezzel is keverjük el, és amikor a gombócok feljöttek a leves tetejére, besűrűsítjük vele.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is