A leves:
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és kevergetve addig pirítjuk, amíg kifehéredik.
Ezután beletesszük a megtisztított és feldarabolt vágott sárgarépát, fehérrépát és krumplit, majd sóval, borssal és chilivel (ha szeretjük) fűszerezzük.
Felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockákat és lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak.
A vajgaluska:
A vajat felolvasztjuk, majd elkeverjük a tojással. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy kissé keményebb, de kanállal szaggatható masszát kapjunk.
A leves befőzése:
Amikor a leves már csaknem elkészült, akkor a galuskát teáskanál segítségével beleszaggatjuk és a zöldborsót is hozzáadjuk.
A tejszínt egy kevés forró levessel elkeverjük, majd óvatosan visszaöntjük a többihez. Végül a tárkonyt is hozzáadjuk, majd összeforraljuk a levest.
Tálaláskor friss citromlevet facsarunk bele és meghintjük aprított petrezselyemzölddel.
Tipp:
A vajgaluskát gazdagíthatjuk kevés reszelt sajttal vagy friss zöldfűszerekkel is. Ha tartalmasabb levest szeretnénk, a csirkemell helyett használhatunk combfilét vagy akár vegyes szárnyasaprólékot is.