Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos raguleves vajgaluskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leveshez:

  • 1 darab csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 darab krumpli
  • 2 dl zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 darab tyúkhúsleves kocka
  • 2 dl tejszín
  • chili paprika
  • tárkony
  • só
  • bors

Vajgaluskához:

  • 1 teáskanál vaj
  • 1 tojás
  • finomliszt

Elkészítése

A leves:

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és kevergetve addig pirítjuk, amíg kifehéredik.

Ezután beletesszük a megtisztított és feldarabolt vágott sárgarépát, fehérrépát és krumplit, majd sóval, borssal és chilivel (ha szeretjük) fűszerezzük.

Felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockákat és lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak.

A vajgaluska:

A vajat felolvasztjuk, majd elkeverjük a tojással. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy kissé keményebb, de kanállal szaggatható masszát kapjunk.

A leves befőzése:

Amikor a leves már csaknem elkészült, akkor a galuskát teáskanál segítségével beleszaggatjuk és a zöldborsót is hozzáadjuk.

A tejszínt egy kevés forró levessel elkeverjük, majd óvatosan visszaöntjük a többihez. Végül a tárkonyt is hozzáadjuk, majd összeforraljuk a levest.

Tálaláskor friss citromlevet facsarunk bele és meghintjük aprított petrezselyemzölddel.

Tipp:

A vajgaluskát gazdagíthatjuk kevés reszelt sajttal vagy friss zöldfűszerekkel is. Ha tartalmasabb levest szeretnénk, a csirkemell helyett használhatunk combfilét vagy akár vegyes szárnyasaprólékot is.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-raguleves-vajgaluskaval/