Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos raguleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell filé (vagy csirkemell )
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 3 szál sárgarépa
  • 25 dkg zöldborsó
  • 25 dkg gomba
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • só
  • bors
  • tárkony
  • petrezselyem
  • 1 kis doboz tejföl

Elkészítése

A karalábét és a gombát kockára vágjuk, a sárgarépát és a fehérrépát pedig karikákra szeleteljük. Az olajon félig megpároljuk a húst, majd hozzáadjuk a zöldségeket, kivéve a gombát. Felöntjük körülbelül 2-2,5 liter vízzel, és ízesítjük sóval, borssal, valamint petrezselyemmel. Amikor a hozzávalók már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a tárkonyt. A főzőtejszínt összekeverjük a liszttel, és ezzel habarjuk be a levest. Egy citrom levét belefacsarjuk, majd az egészet összeforraljuk. Tálaláskor citromkarikákkal és tejföllel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-raguleves/