Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Húslevesek

Leves receptek

Tárkonyos sertésragu leves burgonyagombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sertéshúst felkockázom és beáztatom egy kicsit. A sárga és a fehér répát meghámozom és felkarikázom, a vöröshagymát pedig felkockázom. Olajon megpárolom majd rárakom a húst és addig párolom amíg ki nem fehéredik Felöntöm vízzel és amikor forr lehabozom. Majd ekkor fűszerem meg, ízlés szerint sóval, borssal és tárkonnyal. Amikor a hús már félig megpuhult, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.02.16.

Hozzávalók

Gombóchoz

Elkészítése

A sertéshúst felkockázom és beáztatom egy kicsit. A sárga és a fehér répát meghámozom és felkarikázom, a vöröshagymát pedig felkockázom. Olajon megpárolom majd rárakom a húst és addig párolom amíg ki nem fehéredik

Felöntöm vízzel és amikor forr lehabozom. Majd ekkor fűszerem meg, ízlés szerint sóval, borssal és tárkonnyal. Amikor a hús már félig megpuhult, beleteszem a borsót és a gombát is. Amíg fő a leves, elkészítem a gombócot. A burgonyát meghámozom, felkockázom és enyhén sós vízben megfőzöm. Mikor megfőtt, leszűröm, áttöröm és hűlni hagyom.

Mikor teljesen kihűlt, beleütök 1 tojást, és összegyúrom annyi liszttel hogy ne legyen lágy. Gombócokat formálunk belőle. Mikor gyöngyözően forr a leves beletesszük és megkavargatjuk nehogy egymáshoz tapadjanak.

Addig főzzük míg a gombócok feljönnek a leves tetejére.

Amikor a gombócok megfőttek, lisztből és tejfölből habarást készítünk és ezzel sűrítjük be egy kicsit a levest.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is