Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos sertésragu leves burgonyagombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertés hús (comb, tarja)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 4 közepes gomba
  • 0.5 kg zöldborsó
  • só
  • bors
  • tárkony
  • liszt
  • tejföl

Gombóchoz

  • 50 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • liszt
  • só

Elkészítése

A sertéshúst felkockázom és beáztatom egy kicsit. A sárga és a fehér répát meghámozom és felkarikázom, a vöröshagymát pedig felkockázom. Olajon megpárolom majd rárakom a húst és addig párolom amíg ki nem fehéredik

Felöntöm vízzel és amikor forr lehabozom. Majd ekkor fűszerem meg, ízlés szerint sóval, borssal és tárkonnyal. Amikor a hús már félig megpuhult, beleteszem a borsót és a gombát is. Amíg fő a leves, elkészítem a gombócot. A burgonyát meghámozom, felkockázom és enyhén sós vízben megfőzöm. Mikor megfőtt, leszűröm, áttöröm és hűlni hagyom.

Mikor teljesen kihűlt, beleütök 1 tojást, és összegyúrom annyi liszttel hogy ne legyen lágy. Gombócokat formálunk belőle. Mikor gyöngyözően forr a leves beletesszük és megkavargatjuk nehogy egymáshoz tapadjanak.

Addig főzzük míg a gombócok feljönnek a leves tetejére.

Amikor a gombócok megfőttek, lisztből és tejfölből habarást készítünk és ezzel sűrítjük be egy kicsit a levest.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-sertesragu-leves-burgonyagomboccal/