Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos sertésragu leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéshús
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 darab burgonya
  • 20 dkg zöldborsó
  • bors
  • só
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 1 teáskanál delikát
  • 1 teáskanál tárkony
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

A galuskához

  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 tojás
  • víz

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk és karikákra vágom. A húst kockázzuk.

A húst annyi vízzel tesszük fel főni, hogy jól ellepje, majd fűszerezzük borssal, delikáttal, paprikakrémmel és tárkonnyal.

Amikor félkészre puhul, akkor beletesszük a a vöröshagymát egészben és a zöldségféléket is hozzáadjuk. Készre főzzük és felöntjük a kellő mennyiségű vízzel.

Forrás után az olajon az apróra vágott fokhagymából és a petrezselyemzöldből, lisztből rózsaszínű rántást készítünk, majd pirospaprikával megszórjuk, kevés vízzel felengedjük és a levesbe keverjük.

A tojásból, lisztből, vízből galuska tésztát készítünk és a lobogó levesbe szaggatjuk, majd készre főzzük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-sertesragu-leves/