Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Tárkonyos-tejszínes burgonyaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg burgonya 2 közepes fej vöröshagyma 20 dkg kolbász 2 közepes paprika 1 közepes paradicsom 2 gerezd fokhagyma só ízlés szerint bors ízlés szerint 2 csapott ek finomliszt 2 dl tejföl 4 ek napraforgó olaj 0,5 csokor petrezselyem 2 dl főzőtejszín 1 kk tárkony Elkészítése: A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk. Olajon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.08.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 2 közepes paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kk tárkony


Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk.

Olajon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, paradicsomot, paprikát és tovább pirítjuk.
Beletesszük a burgonyát, felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és belepréseljük a fokhagymát.

A tejfölt kikeverjük a liszttel és a főzőtejszínnel és a kész levest besűrűsítjük vele. Aprított petrezselyemmel megszórjuk a tetejét és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is