Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos-tejszínes burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 2 közepes paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kk tárkony


Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk.

Olajon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, paradicsomot, paprikát és tovább pirítjuk.
Beletesszük a burgonyát, felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és belepréseljük a fokhagymát.

A tejfölt kikeverjük a liszttel és a főzőtejszínnel és a kész levest besűrűsítjük vele. Aprított petrezselyemmel megszórjuk a tetejét és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-tejszines-burgonyaleves/