Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombalevesek

Különleges levesek

Leves receptek

Tárkonyos, tejszínes gombaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén kockázott fokhagymát, és pár perc múlva a felszeletelt gombát is. A gombát nem szükséges túl apróra vágni, hogy a levesben jól érezhető maradjon. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, sót, borsot, tárkonyt és egy kevés citromlevet. Amikor a leves már majdnem kész, elkészítjük a galuskát. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.07.18.

Hozzávalók

Galuska

Elkészítése

A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén kockázott fokhagymát, és pár perc múlva a felszeletelt gombát is. A gombát nem szükséges túl apróra vágni, hogy a levesben jól érezhető maradjon.

Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, sót, borsot, tárkonyt és egy kevés citromlevet. Amikor a leves már majdnem kész, elkészítjük a galuskát. A galuska hozzávalóiból lágyabb tésztát keverünk, és beleforgatjuk az apróra vágott újhagyma zöldjét. A masszát kanál segítségével a levesbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák fel nem jönnek a felszínre.

Végül a főzőtejszínt simára keverjük a liszttel, és a leveshez adjuk. Mielőtt elzárjuk, kevés friss, aprított petrezselyemmel megszórjuk, és melegen tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is