Elkészítése
A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén kockázott fokhagymát, és pár perc múlva a felszeletelt gombát is. A gombát nem szükséges túl apróra vágni, hogy a levesben jól érezhető maradjon.
Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, sót, borsot, tárkonyt és egy kevés citromlevet. Amikor a leves már majdnem kész, elkészítjük a galuskát. A galuska hozzávalóiból lágyabb tésztát keverünk, és beleforgatjuk az apróra vágott újhagyma zöldjét. A masszát kanál segítségével a levesbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák fel nem jönnek a felszínre.
Végül a főzőtejszínt simára keverjük a liszttel, és a leveshez adjuk. Mielőtt elzárjuk, kevés friss, aprított petrezselyemmel megszórjuk, és melegen tálaljuk.
