Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos, tejszínes gombaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 db húsleveskocka
  • só
  • olaj
  • fehérbors
  • 200 ml főzőtejszín
  • petrezselyem
  • kevés finomliszt

Galuska

  • tojás
  • víz
  • só
  • finomliszt
  • kevés zöldhagyma

Elkészítése

A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén kockázott fokhagymát, és pár perc múlva a felszeletelt gombát is. A gombát nem szükséges túl apróra vágni, hogy a levesben jól érezhető maradjon.

Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, sót, borsot, tárkonyt és egy kevés citromlevet. Amikor a leves már majdnem kész, elkészítjük a galuskát. A galuska hozzávalóiból lágyabb tésztát keverünk, és beleforgatjuk az apróra vágott újhagyma zöldjét. A masszát kanál segítségével a levesbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák fel nem jönnek a felszínre.

Végül a főzőtejszínt simára keverjük a liszttel, és a leveshez adjuk. Mielőtt elzárjuk, kevés friss, aprított petrezselyemmel megszórjuk, és melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-tejszines-gombaleves/