Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Ragulevesek

Zöldség levesek

Tárkonyos vajbableves csirkével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát apróra vágjuk, majd felhevített vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, kisebb darabokra vágott zöldbabot, a felkockázott burgonyát és édesburgonyát. Megszórjuk sóval, borssal, tárkonnyal, valamint hozzáadjuk a préselt fokhagymát is. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük zöldségleves alappal – ez lehet házi készítésű fagyasztott, vagy akár frissen készített forró víz is, utóbbi esetben erőteljesebb fűszerezésre […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.07.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, majd felhevített vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, kisebb darabokra vágott zöldbabot, a felkockázott burgonyát és édesburgonyát. Megszórjuk sóval, borssal, tárkonnyal, valamint hozzáadjuk a préselt fokhagymát is. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük zöldségleves alappal – ez lehet házi készítésű fagyasztott, vagy akár frissen készített forró víz is, utóbbi esetben erőteljesebb fűszerezésre lesz szükség.

A leveshez adjuk a csirkemell csontját, amely ízletesebbé és tartalmasabbá teszi. Az ételt lassú tűzön főzzük egészen addig, amíg a zöldbab meg nem puhul. Ekkor eltávolítjuk a csontot, a rajta maradt húst lefejtjük és visszatesszük a levesbe.

A végén tejfölös habarással sűrítjük a levest, majd néhány percig még főzzük, és tálalásra kész. A tejfölös tárkonyos zöldbableves ízes, tartalmas és tápláló fogás akár önállóan, akár egy szelet friss kenyérrel kínálva.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is