Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos vajbableves csirkével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg vajbab
  • 2 darab burgonya
  • 1 db édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csirkemell csont (némi hússal)
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • só
  • bors
  • tárkony
  • kevés margarin

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, majd felhevített vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, kisebb darabokra vágott zöldbabot, a felkockázott burgonyát és édesburgonyát. Megszórjuk sóval, borssal, tárkonnyal, valamint hozzáadjuk a préselt fokhagymát is. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük zöldségleves alappal – ez lehet házi készítésű fagyasztott, vagy akár frissen készített forró víz is, utóbbi esetben erőteljesebb fűszerezésre lesz szükség.

A leveshez adjuk a csirkemell csontját, amely ízletesebbé és tartalmasabbá teszi. Az ételt lassú tűzön főzzük egészen addig, amíg a zöldbab meg nem puhul. Ekkor eltávolítjuk a csontot, a rajta maradt húst lefejtjük és visszatesszük a levesbe.

A végén tejfölös habarással sűrítjük a levest, majd néhány percig még főzzük, és tálalásra kész. A tejfölös tárkonyos zöldbableves ízes, tartalmas és tápláló fogás akár önállóan, akár egy szelet friss kenyérrel kínálva.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-vajbableves-csirkevel/