Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos zöldbableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál búzaliszt
  • 120 g sárgarépa
  • 100 g zellergumó (nyers) vagy 100 g fehérrépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 700 ml alaplé (zöldség)
  • 1 teáskanál tárkony (friss vagy szárított)
  • 2 csipet fehérbors (őrölt)
  • 350 g zöldbab
  • 250 ml főzőtejszín (20 %-os)
  • só


Elkészítése:

A zöldségeket feldaraboljuk.

A vajon megpirítjuk a lisztet, hozzáforgatjuk a zellert és a répákat, majd tovább pirítjuk.

Felöntjük az alaplével, belevagdossuk a fokhagymát, megszórjuk tárkonnyal, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Ha üveges zöldbabot használunk, azt akkor adjuk hozzá, ha már a többi zöldség megpuhult.

Ha az összes zöldség megpuhult, lehúzzuk a tűzről és beleöntjük a főzőtejszínt. Pár percig közepes lángon forraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tarkonyos-zoldbableves/