Hozzávalók:
- 25 dkg frissen fejtett zsenge zöldborsó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 12 szál gyenge fehér zöldség
- 3-4 szál zsenge sárgarépa
- 1 ek liszt
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek cukor
- só, bors
- 1 tojás és liszt, só hozzáadásával galuskatészta
- olaj
Elkészítése:
A borsót és a tisztított zöldségeket egy fazékban 3 ek olajon előpároljuk, és a petrezselymet is belevágjuk.
1 ek liszttel megszórjuk, és 1 tk fűszerpaprikával fűszerezzük meg, majd kevés borssal is. Jól elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Sózzuk és a cukrot hozzáadjuk, majd puhára főzzük.
A tojásból, lisztből, kevés sóval galuskatésztát keverünk, majd kis galuskaszaggatón a levesbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, majd utánaízesítjük, ha szükséges, és tálaljuk.