Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Gombóc: 30 dk darált hús 1 tojás 3 ek zsemlemorzsa só vegeta majoránna Leves: 15 dkg sárgarépa 15 dkg fehérrépa 10 dkg zeller 1 kisebb fej vöröshagyma 1 ek olaj 5 dkg eperlevél tészta Elkészítése: Egy nagyobb edényben felforralunk 2 liter vizet, melyhez ízlés szerint sót vagy vegetát adunk. Közben elkészítjük a gombócokat: a húshoz […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2017.05.15.

Elkészítése

Hozzávalók:
Gombóc:

  • 30 dk darált hús
  • 1 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • vegeta
  • majoránna

Leves:

  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg eperlevél tészta


Elkészítése:

Egy nagyobb edényben felforralunk 2 liter vizet, melyhez ízlés szerint sót vagy vegetát adunk.

Közben elkészítjük a gombócokat: a húshoz hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát és ízlés szeritn sót és majoránnát. az egészet alaposan összedolgozzuk, majd diónyi gombócokat formázunk a masszából.

Ha a víz felforrt, akkor a gombócokat beletesszük.

Közben a zölségeket megtisztítjuk és felvágjuk, a hagyma kivételével.

Az olajat felforrósítjuk és megfuttatjuk rajta a felaprított zöldségeket, majd a már félig megfőtt gombócokhoz adjuk az egész fej hagymával együtt.

Végül, mikor már minden megfőtt, akkor hozzáadjuk a tésztát és így főzzük készre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is