Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejes borsóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg zöldborsó
  • 1-2 szál sárgarépa
  • olaj (a pároláshoz )
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • víz
  • 0,5 liter tej
  • ételízesítő
  • cukor

Galuskához

  • 2 db tojás
  • só
  • finomliszt (amennyit felvesz )

Elkészítése

A 2 evőkanálnyi zsiradékon fedő alatt megpároljuk a borsót és a karikákra vágott répát, majd megszórjuk egy teáskanálnyi ételízesítővel vagy sóval.

Amikor a zöldség már félpuha, felöntjük vízzel, és hozzáadunk egy nagy csokor petrezselyem zöldet. A leves tovább fő, ezután beleszaggatjuk a galuskát.

Felöntjük tejjel, újra felforraljuk, majd ízlés szerint adunk hozzá 1-2 evőkanál cukrot, esetleg egy kis további ételízesítőt.

Sztori

Nagymamámtól tanultam, aki már lassan 10 éve nincs velünk. Azt hiszem, most már kezd olyan lenni, amilyen az övé volt. Már a 4. generáció ismerte meg, és szerette meg így nálunk a borsó levest.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejes-borsoleves/