Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejes fejtett bableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg fejtett bab
  • sárgarépa
  • 2 közepes petrezselyem
  • petrezselyemzöld
  • só

A rántás hozzávalói

  • fokhagyma
  • olaj
  • őrölt pirospaprika
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt

Levesbetét

  • csipetke
  • tejföl

Elkészítése

A babot a felkarikázott sárgarépával, fehérrépával, sóval és egy gerezd fokhagymával együtt vízben feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul.

Közben elkészítjük a rántást: az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és két gerezd finomra vágott fokhagymát, majd pirospaprikával megszórjuk. Egy kevés vízzel felöntjük, simára keverjük, és a megfőtt babhoz öntjük.

Amikor a leves újra felforr, hozzáadjuk az egy tojásból készült csipetkét, valamint a tejet. A levest addig főzzük, amíg a csipetkék feljönnek a tetejére – ekkor készen van.

Tálaláskor egy kanál tejföllel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejes-fejtett-bableves/