Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Tejes, tárkonyos karalábé leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a karalábéleves könnyű, mégis ízletes fogás, amelyet a tej selymessége és a tárkony különleges aromája tesz különlegessé. A zöldségek karamellizálódva adják meg az alap ízét, így egyszerű hétköznapi levesként és vendégváró fogásként is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.09.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Az olajon pirítsuk meg a kockára vágott karalábét, a szeletelt zellert és a karikára vágott sárgarépát a cukorral együtt. Nem gond, ha a zöldségek egy-egy része kicsit jobban megpirul, ez még több ízt ad a levesnek.

Öntsük fel a tejjel, majd adjunk hozzá 1–2 liter vizet attól függően, mennyi levest szeretnénk készíteni. Keverjük bele a húsleveskockát, a tárkonyt, sót és fehér borsot. Főzzük addig, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak.

Ekkor adjuk hozzá az ízlés szerinti levesbetétet – ha tésztát használunk, kb. 2–3 marékkal –, majd főzzük készre az egészet.

Tipp

Ha tartalmasabb levest szeretnénk, tehetünk bele apró húsgombócokat vagy galuskát is. A tej egy részét helyettesíthetjük tejszínnel, így krémesebb állagot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is