Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejes, tárkonyos karalábé leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 22-3 fej karalábé
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szelet zeller
  • 6 dl tej
  • olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál tárkony
  • só
  • őrölt fehérbors
  • 1 db húsleveskocka
  • víz

Elkészítése

Az olajon pirítsuk meg a kockára vágott karalábét, a szeletelt zellert és a karikára vágott sárgarépát a cukorral együtt. Nem gond, ha a zöldségek egy-egy része kicsit jobban megpirul, ez még több ízt ad a levesnek.

Öntsük fel a tejjel, majd adjunk hozzá 1–2 liter vizet attól függően, mennyi levest szeretnénk készíteni. Keverjük bele a húsleveskockát, a tárkonyt, sót és fehér borsot. Főzzük addig, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak.

Ekkor adjuk hozzá az ízlés szerinti levesbetétet – ha tésztát használunk, kb. 2–3 marékkal –, majd főzzük készre az egészet.

Tipp

Ha tartalmasabb levest szeretnénk, tehetünk bele apró húsgombócokat vagy galuskát is. A tej egy részét helyettesíthetjük tejszínnel, így krémesebb állagot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejes-tarkonyos-karalabe-leves/