Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Zöldség levesek

Tejes zöldségleves gazdagon, kukorica galuskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejes zöldségleves gazdagon, kukorica galuskával igazi laktató, mégis könnyed fogás, amely hideg napokon átmelegít, de nyáron is remek választás. Friss zöldségekkel, füstölt szalonnával és különleges, kukoricalisztes galuskával készítve egyszerűen ellenállhatatlan.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A kelkáposztát, karalábét, sárgarépát, fehérrépát, zellert, szalonnát és hagymát apróra vágjuk, karikázzuk vagy kockázzuk. Kevés olajon a szalonnával együtt megdinszteljük és kissé megpirítjuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd rászórjuk a lisztet, átforgatjuk, felöntjük a tejjel és simára keverjük.

Ezután további 1–1,5 liter vízzel felöntjük, fűszerezzük majoránnával, köménnyel, sóval és borssal. Amíg fő, elkészítjük a levesbetétet. A kukorica galuskához a kukoricalisztet tojással, kevés sóval és vízzel lágy tésztává keverjük. A forró levesbe teáskanállal beleszaggatjuk, majd addig főzzük, amíg meg nem puhul.

Ha minden zöldség és a galuska is megpuhult, a leves elkészült. Melegen tálaljuk, ízlés szerint tejföllel és friss fűszerekkel tovább gazdagíthatjuk.

Tipp

Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, tarhonyát vagy apró tésztát is főzhetünk bele. A galuskát variálhatjuk grízből vagy sima lisztből is, de a kukoricás változat különlegesebb és finomabb állagot ad a levesnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is