Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös bableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg tarkabab
  • 5 szem burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz tejföl
  • 1 db babérlevél
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál finomliszt
  • étolaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só
  • ételízesítő
Tejfölös bableves kép

Elkészítése

Előző este beáztatjuk a babot. Másnap a forrásban lévő vízhez hozzáadjuk, a babérlevéllel és az apróra vágott fokhagymával együtt, majd halk lángon főni hagyjuk. Ha már majdnem megfőtt a bab hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, sót, ételízesítőt, ecetet.

Ha kicsit főtt a burgonya is elkészítjük az étolajjal, lisztel, törött paprikával a rántást és azt is hozzáadjuk. Majd a tejföllel habarást készítünk és azt is belekeverjük. Még pár percet hagyjuk főni. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-bableves/