Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Tejfölös burgonyaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát meghámozzuk és felaprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, megszórjuk pirospaprikával, és egy pohár vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a felaprított burgonyát, a paprikát, a paradicsomot, és a babérlevelet. Fűszerezzük egy kevés borssal, sóval, és ételízesítővel, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Amikor a burgonya már […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk és felaprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, megszórjuk pirospaprikával, és egy pohár vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a felaprított burgonyát, a paprikát, a paradicsomot, és a babérlevelet. Fűszerezzük egy kevés borssal, sóval, és ételízesítővel, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

Amikor a burgonya már puha, felöntjük 3-4 liter vízzel, és forralni kezdjük. Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a tejföllel és liszttel készült habarást, amelyet előzőleg vízzel hígítottunk. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy a levesben ne alakuljanak ki csomók. Végül egy kevés citromlével ízesítjük, és tálalás előtt még egyszer összeforraljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is