Elkészítése
A leveshez először a sárgarépát és a zellert tesszük fel főni, mivel ezeknek több idő kell, mint a burgonyának. Hozzáadjuk a sót, ételízesítőt, petrezselymet, köményt és babérlevelet, majd halk lángon főzzük tovább.
Közben elkészítjük a csipetkét: egy tojást összegyúrunk annyi liszttel, amennyit felvesz, majd vékonyra nyomkodjuk és apró darabokra csipkedjük.
Amikor a répa már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és tovább főzzük. Amikor a burgonya is megpuhult, étolajból és lisztből rántást készítünk, amit a leveshez keverünk. Ezután elkészítjük a tejfölös habarást, és azt is hozzáadjuk a leveshez.
Végül a csipetkét tesszük bele, és még körülbelül 10 percig főzzük a levest halk lángon.
Jó étvágyat!
