Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 db zellerrépa
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 db tojás
  • finomliszt
  • őrölt pirospaprika
  • petrezselyem
  • őrölt kömény
  • babérlevél
  • só
Tejfölös burgonyaleves

Elkészítése

A leveshez először a sárgarépát és a zellert tesszük fel főni, mivel ezeknek több idő kell, mint a burgonyának. Hozzáadjuk a sót, ételízesítőt, petrezselymet, köményt és babérlevelet, majd halk lángon főzzük tovább.

Közben elkészítjük a csipetkét: egy tojást összegyúrunk annyi liszttel, amennyit felvesz, majd vékonyra nyomkodjuk és apró darabokra csipkedjük.

Amikor a répa már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és tovább főzzük. Amikor a burgonya is megpuhult, étolajból és lisztből rántást készítünk, amit a leveshez keverünk. Ezután elkészítjük a tejfölös habarást, és azt is hozzáadjuk a leveshez.

Végül a csipetkét tesszük bele, és még körülbelül 10 percig főzzük a levest halk lángon.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-burgonyaleves-2/