Elkészítése
A feldarabolt répát, hagymát, petrezselyemgyökeret és káposztát zsiradékon megdinszteljük. Amikor megfelelőnek látjuk, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és pár percig együtt dinszteljük. Ezután felöntjük vízzel, majd beletesszük a többi zöldséget is, és felforraljuk. Amikor felforrt, fűszerezzük ízlés szerint.
A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, majd a forró levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, alaposan elkeverjük. Még egy merőkanál levest adunk hozzá, újra elkeverjük, és ezt a folyamatot még egyszer megismételjük. Ezt a keveréket hozzáöntjük a leveshez, majd felforraljuk, és a lángot alacsonyra vesszük.
Az alaposan megmosott tojásokat egyenként, távolabb egymástól, óvatosan a levesbe ütjük. Fontos, hogy ilyenkor már ne keverjük a levest, különben a tojások nem maradnak egyben. Kb. 6 perc után óvatosan keverhetjük meg. A tojásokat kb. 10 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a tüzet, és ecettel ízesítjük a levest.
Jó étvágyat kívánok!
