Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés kelkáposzta
  • 3 rózsányi karfiol
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 db tojás (személyenként )
  • ételízesítő
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • só
  • ecet

Elkészítése

A feldarabolt répát, hagymát, petrezselyemgyökeret és káposztát zsiradékon megdinszteljük. Amikor megfelelőnek látjuk, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és pár percig együtt dinszteljük. Ezután felöntjük vízzel, majd beletesszük a többi zöldséget is, és felforraljuk. Amikor felforrt, fűszerezzük ízlés szerint.

A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, majd a forró levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, alaposan elkeverjük. Még egy merőkanál levest adunk hozzá, újra elkeverjük, és ezt a folyamatot még egyszer megismételjük. Ezt a keveréket hozzáöntjük a leveshez, majd felforraljuk, és a lángot alacsonyra vesszük.

Az alaposan megmosott tojásokat egyenként, távolabb egymástól, óvatosan a levesbe ütjük. Fontos, hogy ilyenkor már ne keverjük a levest, különben a tojások nem maradnak egyben. Kb. 6 perc után óvatosan keverhetjük meg. A tojásokat kb. 10 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a tüzet, és ecettel ízesítjük a levest.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-burgonyaleves-3/