A burgonyát meghámozzuk és felaprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, megszórjuk pirospaprikával, és egy pohár vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a felaprított burgonyát, a paprikát, a paradicsomot, és a babérlevelet. Fűszerezzük egy kevés borssal, sóval, és ételízesítővel, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
Amikor a burgonya már puha, felöntjük 3-4 liter vízzel, és forralni kezdjük. Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a tejföllel és liszttel készült habarást, amelyet előzőleg vízzel hígítottunk. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy a levesben ne alakuljanak ki csomók. Végül egy kevés citromlével ízesítjük, és tálalás előtt még egyszer összeforraljuk.