Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg újburgonya
  • só
  • bors
  • 1 db babérlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 db sárga paprika
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • citromlé
Tejfölös burgonyaleves kép

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk és felaprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, megszórjuk pirospaprikával, és egy pohár vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a felaprított burgonyát, a paprikát, a paradicsomot, és a babérlevelet. Fűszerezzük egy kevés borssal, sóval, és ételízesítővel, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

Amikor a burgonya már puha, felöntjük 3-4 liter vízzel, és forralni kezdjük. Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a tejföllel és liszttel készült habarást, amelyet előzőleg vízzel hígítottunk. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy a levesben ne alakuljanak ki csomók. Végül egy kevés citromlével ízesítjük, és tálalás előtt még egyszer összeforraljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-burgonyaleves/