Hozzávalók:
Leveshez:
- 3 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 50 dkg fejtett bab
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
Csipetkéhez:
- 1 tojás
- 5 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát megpucoljuk, és apróra kockázzuk. Egy fazékba tesszük a babbal együtt, felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
A csipetkéhez a tojást a liszttel jól összegyúrjuk. Amikor puhára főtt a bab, belecsipkedjük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor a csipetke feljött a leves tetejére, behabarjuk vele a levest.