Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombalevesek

Leves receptek

Ragulevesek

Tejfölös-galuskás gombaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 közepes  vöröshagyma 5 ek napraforgó olaj 2 teáskanál fűszerpaprika 2 közepes sárgarépa 2 közepes fehérrépa 2 dl víz só ízlés szerint 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény 2 gerezd fokhagyma 50 dkg gomba 2 dl tejföl 3 csapott ek finomliszt A galuskához: 1 db tojás 1 kávéskanál só 10 dkg finomliszt Elkészítése: A megtisztított, apróra […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.10.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 közepes  vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 2 dl víz
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 3 csapott ek finomliszt

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 10 dkg finomliszt


Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott répákat.

Felöntjük vízzel, sózzuk és fűszerezzük.

Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a zúzott fokhagymát, és főzzük.

Közben elkészítjük a galuskát: a tojást enyhén felverjük, enyhén sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a tojás felvesz.

A kész levesbe beleszaggatjuk a galuskát, és pár percig főzzük.

Tejfölben elkeverjük a lisztet 1 merőkanál levessel, és beleöntjük a levesbe, pár percig még főzzük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is