Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös gombaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0,5 db zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanál fekete bors
  • só
  • ételízesítő
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

Levesbetét

  • 5 dkg mini kagyló tészta

Elkészítése

A gombát, zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk, majd összevágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá, és 8-10 percig pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd a kívánt mennyiségű vízzel felöntjük.

Amikor a zöldségek megpuhultak, a levest liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, és kiforraljuk. Betétként mini kagylótésztát főzünk a levesbe.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-gombaleves-2/