Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Tejfölös karalábéleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát megpucoljuk, de egészben hagyjuk. A petrezselyem- és zellerzöldet apróra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, majd megdinszteljük rajta a feldarabolt zöldségeket. Sóval, őrölt fehér borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd megszórjuk a pirospaprikával. Felöntjük vízzel, és a zöldségeket félig puhára főzzük. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.05.10.

Hozzávalók

Elkészítése

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát megpucoljuk, de egészben hagyjuk. A petrezselyem- és zellerzöldet apróra vágjuk.

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, majd megdinszteljük rajta a feldarabolt zöldségeket. Sóval, őrölt fehér borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd megszórjuk a pirospaprikával. Felöntjük vízzel, és a zöldségeket félig puhára főzzük.

Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a levesbetétet, valamint az apróra vágott petrezselyem- és zellerzöldet.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a levesből néhány kanálnyit hozzáadunk, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet. Ezután a tejfölös-lisztes keveréket a leveshez adjuk, és folyamatos keverés mellett behabarjuk. A habarás előtt kivesszük az egészben főzött vöröshagymát.

A levest még néhány percig forraljuk, hogy a tészta megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is