Elkészítése
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát megpucoljuk, de egészben hagyjuk. A petrezselyem- és zellerzöldet apróra vágjuk.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, majd megdinszteljük rajta a feldarabolt zöldségeket. Sóval, őrölt fehér borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd megszórjuk a pirospaprikával. Felöntjük vízzel, és a zöldségeket félig puhára főzzük.
Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a levesbetétet, valamint az apróra vágott petrezselyem- és zellerzöldet.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a levesből néhány kanálnyit hozzáadunk, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet. Ezután a tejfölös-lisztes keveréket a leveshez adjuk, és folyamatos keverés mellett behabarjuk. A habarás előtt kivesszük az egészben főzött vöröshagymát.
A levest még néhány percig forraljuk, hogy a tészta megpuhuljon és az ízek összeérjenek.
