Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös karalábéleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db karalábé
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg kis kocka tészta
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő
  • só
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát megpucoljuk, de egészben hagyjuk. A petrezselyem- és zellerzöldet apróra vágjuk.

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, majd megdinszteljük rajta a feldarabolt zöldségeket. Sóval, őrölt fehér borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd megszórjuk a pirospaprikával. Felöntjük vízzel, és a zöldségeket félig puhára főzzük.

Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a levesbetétet, valamint az apróra vágott petrezselyem- és zellerzöldet.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a levesből néhány kanálnyit hozzáadunk, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet. Ezután a tejfölös-lisztes keveréket a leveshez adjuk, és folyamatos keverés mellett behabarjuk. A habarás előtt kivesszük az egészben főzött vöröshagymát.

A levest még néhány percig forraljuk, hogy a tészta megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-karalabeleves/