Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös karfiol leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 nagyobb szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 evőkanál liszt (annak, aki nem diétázik)
  • só
  • bors
  • vegeta
  • 0,5 leveskocka
  • fűszerpaprika
  • kevés étolaj

Elkészítése

A hagymát megpucolom, felkockázom, majd olajon megpirítom. Amikor félig megpirult, hozzáadom a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát. Egy picit együtt pirítom őket, majd felöntöm vízzel.

Amíg a zöldségek főnek, megpucolom a karfiolt és rózsáira szedem. Ezt is beleteszem a lábasba, és annyi vízzel felöntöm, hogy a karfiolt éppen ellepje. Fűszerezem ízlés szerint.

Amikor a zöldségek már majdnem megfőttek, hozzáadom a pirospaprikát, és liszttel elkevert tejföllel sűrítem a levest. Összefőzöm, és kész is a finom leves.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-karfiol-leves-recept/