Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Tejfölös karfiolleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejfölös karfiolleves egy egyszerű, mégis nagyon finom leves, amit gyorsan elkészíthetünk a családnak. A karfiol lágy ízét a tejföl és a kapor teszi igazán különlegessé, az ecet pedig kellemesen friss, savanykás ízt ad neki.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
cat983
Beküldte: 2013.10.25.

Hozzávalók

A rántáshoz

A habaráshoz

Elkészítése

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban lévő, sós vízbe tesszük úgy, hogy a víz éppen ellepje. Addig főzzük, amíg félig meg nem puhul.

Közben elkészítjük a rántást: a zsíron vagy olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rászórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Megszórjuk egy kevés borssal és fűszerpaprikával, majd kevés vízzel simára keverjük.

A rántást a félig főtt karfiolhoz adjuk, és együtt főzzük tovább, amíg a karfiol teljesen meg nem puhul.

Ezután elkészítjük a habarást: a tejfölt simára keverjük a liszttel. A forró levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, majd visszaöntjük az egészet a leveshez. Egy percig forraljuk, majd elzárjuk a lángot. Végül belekeverjük az apróra vágott kaprot, és hozzáadunk egy evőkanál ecetet.

Tipp

Ha szeretnénk tartalmasabbá tenni, főzhetünk bele egy kevés apróra vágott sárgarépát vagy petrezselyemgyökeret is. A tejfölt akár joghurttal is helyettesíthetjük, ha könnyedebb változatot szeretnénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
cat983
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is