A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban lévő, sós vízbe tesszük úgy, hogy a víz éppen ellepje. Addig főzzük, amíg félig meg nem puhul.
Közben elkészítjük a rántást: a zsíron vagy olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rászórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Megszórjuk egy kevés borssal és fűszerpaprikával, majd kevés vízzel simára keverjük.
A rántást a félig főtt karfiolhoz adjuk, és együtt főzzük tovább, amíg a karfiol teljesen meg nem puhul.
Ezután elkészítjük a habarást: a tejfölt simára keverjük a liszttel. A forró levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, majd visszaöntjük az egészet a leveshez. Egy percig forraljuk, majd elzárjuk a lángot. Végül belekeverjük az apróra vágott kaprot, és hozzáadunk egy evőkanál ecetet.
Tipp
Ha szeretnénk tartalmasabbá tenni, főzhetünk bele egy kevés apróra vágott sárgarépát vagy petrezselyemgyökeret is. A tejfölt akár joghurttal is helyettesíthetjük, ha könnyedebb változatot szeretnénk.