Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös karfiolleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol
  • só
  • kapor
  • ecet

A rántáshoz

  • 1 evőkanál zsír (vagy olaj)
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • őrölt pirospaprika

A habaráshoz

  • 150 g tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítése

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban lévő, sós vízbe tesszük úgy, hogy a víz éppen ellepje. Addig főzzük, amíg félig meg nem puhul.

Közben elkészítjük a rántást: a zsíron vagy olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rászórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Megszórjuk egy kevés borssal és fűszerpaprikával, majd kevés vízzel simára keverjük.

A rántást a félig főtt karfiolhoz adjuk, és együtt főzzük tovább, amíg a karfiol teljesen meg nem puhul.

Ezután elkészítjük a habarást: a tejfölt simára keverjük a liszttel. A forró levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, majd visszaöntjük az egészet a leveshez. Egy percig forraljuk, majd elzárjuk a lángot. Végül belekeverjük az apróra vágott kaprot, és hozzáadunk egy evőkanál ecetet.

Tipp

Ha szeretnénk tartalmasabbá tenni, főzhetünk bele egy kevés apróra vágott sárgarépát vagy petrezselyemgyökeret is. A tejfölt akár joghurttal is helyettesíthetjük, ha könnyedebb változatot szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-karfiolleves-2/