Elkészítése
Előkészítés:
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát zúzzuk.
Leves:
A kelkáposztát és a krumplit vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a sót, a köményt, a borsot, valamint a felaprított paradicsomot és paprikát. Lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Amíg fő a leves, a virslit karikákra vágjuk. A tejfölt liszttel és kevés vízzel simára keverjük, így készítjük el a habarást.
Ha a zöldségek megpuhultak, a leveshez adjuk a virslikarikákat, megszórjuk pirospaprikával, majd a tejfölös habarást is beleöntjük. Az egészet alaposan elkeverjük és rövid ideig forraljuk.
Tálalás:
A kész levest forrón, friss kenyérrel kínáljuk. A tejfölös alap és a virsli tartalmassá teszi, így főételként is megállja a helyét.
Tipp:
A levest különlegessé tehetjük, ha a virsli helyett füstölt kolbászt vagy sonkát adunk hozzá. A tejfölt részben tejszínnel is helyettesíthetjük, így még krémesebb lesz az állaga.


