Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Frankfurti levesek

Leves receptek

Tejfölös kelkáposztaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a leves a magyar konyha egyik hagyományos változata, amely a kelkáposztát, krumplit és fűszereket ötvözi.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.11.22.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát zúzzuk.

Leves:

A kelkáposztát és a krumplit vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a sót, a köményt, a borsot, valamint a felaprított paradicsomot és paprikát. Lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Amíg fő a leves, a virslit karikákra vágjuk. A tejfölt liszttel és kevés vízzel simára keverjük, így készítjük el a habarást.

Ha a zöldségek megpuhultak, a leveshez adjuk a virslikarikákat, megszórjuk pirospaprikával, majd a tejfölös habarást is beleöntjük. Az egészet alaposan elkeverjük és rövid ideig forraljuk.

Tálalás:

A kész levest forrón, friss kenyérrel kínáljuk. A tejfölös alap és a virsli tartalmassá teszi, így főételként is megállja a helyét.

Tipp:

A levest különlegessé tehetjük, ha a virsli helyett füstölt kolbászt vagy sonkát adunk hozzá. A tejfölt részben tejszínnel is helyettesíthetjük, így még krémesebb lesz az állaga.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is