Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös kelkáposztaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 0,5 kg krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab sárga húsú paprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál bors
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 pár virsli
  • 330 g tejföl

Elkészítése

Előkészítés:

A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát zúzzuk.

Leves:

A kelkáposztát és a krumplit vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a sót, a köményt, a borsot, valamint a felaprított paradicsomot és paprikát. Lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Amíg fő a leves, a virslit karikákra vágjuk. A tejfölt liszttel és kevés vízzel simára keverjük, így készítjük el a habarást.

Ha a zöldségek megpuhultak, a leveshez adjuk a virslikarikákat, megszórjuk pirospaprikával, majd a tejfölös habarást is beleöntjük. Az egészet alaposan elkeverjük és rövid ideig forraljuk.

Tálalás:

A kész levest forrón, friss kenyérrel kínáljuk. A tejfölös alap és a virsli tartalmassá teszi, így főételként is megállja a helyét.

Tipp:

A levest különlegessé tehetjük, ha a virsli helyett füstölt kolbászt vagy sonkát adunk hozzá. A tejfölt részben tejszínnel is helyettesíthetjük, így még krémesebb lesz az állaga.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-kelkaposztaleves/