Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös krumplileves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 kávéskanál kávéskanál köménymag
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál evőkanál pirospaprika
  • tejföl
  • étolaj
  • só

Elkészítése

Egy edényben pár csepp olajat melegítünk, majd beleszórjuk a köménymagot és picit megpirítjuk. Mikor halljuk, hogy pattog, akkor rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát, majd gyorsan összekavarjuk, ez lesz a rántás.

A rántáshoz folyamatos kevergetés mellet hozzáadunk kb 1,5 liter vizet. Óvatosan dolgozzunk. A cél az, hogy ne legyen csomós a leves.

Ezután a lébe tesszük a meghámozott és felkockázott krumplit illetve a lebőrözött és felszeletelt kolbászt.

Felforraljuk, sóval ízesítjük, majd addig főzzük, ameddig a krumpli megpuhul. Tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-krumplileves-4/