Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma (finomra szelt )
  • 1 kg burgonya (felkockázott )
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • babérlevél
  • rozmaring
  • só
  • bors
  • tejföl
  • liszt

Elkészítése

A hagymát kevés zsíron vagy olajon megfonnyasztom, majd hozzáadom a kolbászkarikákat és addig sütöm, amíg kiengedik a színüket. Ezután beleforgatom a burgonyakockákat és hagyom, hogy kissé átmelegedjenek. Hozzáadok 2-3 babérlevelet, kevés morzsolt rozmaringot, sót, borsot, valamint ételízesítőt (például egy húsleveskockát). Felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, és addig főzöm, amíg a burgonya megpuhul.

Egy kis pohár tejfölt elkeverek 2 evőkanál liszttel, és ezzel sűrítem a levest. Az egészet beforralom, majd tejföllel és frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálalom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-krumplileves-fustolt-kolbasszal/