Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek finom liszt
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5-6 dl sonka főzőlé
- só
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük a zsíron, majd megszórjuk liszttel. Állandóan kavargatva világosra pirítjuk, félrehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott krumplit, felöntjük 1 liter vízzel.
Hozzáadjuk a sonka levét (ha fagyos megvárjuk míg felolvad), szükség szerint sózzuk és addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Végül belekeverjük a tejfölt, felforraljuk és tálalhatjuk is.