Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös lencseleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg lencse
  • 50 dkg főtt, füstölt sertéscomb
  • kevés zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • só
  • bors ízlés szerint
  • 4 darab babérlevél
  • citromlé
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 4 dl tejföl

Elkészítése

A lencsét egy éjszakára vagy pár órára vízbe áztatjuk.

A zöldségeket meghámozzuk és a sertéscombbal együtt feldaraboljuk.

A zsírt felforrósítjuk, majd elkezdjük rajta pirítani a húst, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a hagymákat is és megpirítjuk. Amikor már szép színe van, akkor a gyökérzöldségeket is hozzáadjuk, majd a leszűrt lencsét is. Felöntjük vízzel attól függően, hogy mennyire szeretjük sűrűn a levest. Hozzáadjuk a babérlevelet és sózzuk, boroszzuk, majd kis lángos készre főzzük a levest.

A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük, majd merünk hozzá a levesléből és azzal is elkeverjük, majd a tejfölös habarást a leveshez adjuk. Az egészet felfőzzük, majd a végén ha kell, akkor utánízesítjük és citromlevet adhatunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-lencseleves/