Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös medvehagymaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1,5 kg krumpli
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 140 g tejföl
  • 0,5 citrom leve
  • 6 dl víz
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítése

A medvehagymát vágjuk fel apróra, az újhagymát vékonyan szeleteljük fel úgy, hogy a zöld szárrészből is kerüljön bele. A krumplit pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, pároljuk tovább pár percig, hogy kissé összeessen, majd adjuk hozzá a krumplit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, facsarjuk rá a citromlevet és öntsük fel a vízzel.

Ezután addig főzzük, míg a krumpli teljesen megpuhul, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejfölt és botmixerrel pépesítsük. Tálalásig tartsuk melegen (ízlés szerint egy szitán át is szűrhetjük, hogy a leves selymesebb legyen).

https://receptneked.wps.hu/levesek/tejfolos-medvehagymaleves/